Nå ser jeg «Verdens beste mat» for siste gang før den går i trykken.
Boka er nesten ferdig. Underveis har medforfatter Neha Naveen og jeg sett skisser fra illustratøren og designeren, men nå er alt satt sammen til ferdige sider. Dermed får jeg en PDF med sidekorrektur fra redaktør Bodil.
Det er spennende. Og det ser bra ut!
Jeg setter meg på kjøkkenet på Glasslåven og går gjennom alle sidene fra start til slutt, skriver på kommentarer med rosa tusj og blyant. Så lar jeg det ligge en natt for å få friske øyne, og går gjennom på nytt. Nå starter jeg med bakerste side og går forover.
Jeg får lov til å komme med innspill, men det er ikke jeg som bestemmer. Jeg er bare en av flere som gir kommentarer på sidekorrekturen.
Slike ting som dette skriver jeg:
- Hvis man slår opp på en tilfeldig oppskriftsside, vet man ikke hvilket land det gjelder. Kan landets navn også stå på oppskriftssidene?
- På oppslaget om Australia har vi tittelen «Litt av hvert», men den sier litt lite. Jeg foreslår ny tittel her: «Surf & turf», eventuelt «Surf & turf = fisk og kjøtt»
- En del steder er teksten skrevet i farge på farge, som på Pakistan, hvor teksten er skrevet i grønt på lilla. Vil dette bli enkelt leselig?
Så skriver jeg inn kommentarene mine og sender til Bodil.
Der er boka i de aller beste hender.